Jesenja nega kože

Mama MamaMe Nega

Vreme je za promene: Jesenja nega kože

Jesen nam se bliži krupnim koracima, a letnji dani su prošlost. To znači da je vreme da letnje preparate ostavite po strani i pripremite one koji su prikladniji za ovo doba godine. Jesenja nega kože podrazumeva drastične promene u vašim navikama, a evo na šta naročito treba da obratite pažnju:

Više hidratacije

Zaboravite na lagane kremice koje ste koristili tokom čitavog leta; sada je vreme za izuzetno hidratantnu kremu za lice. Pošto hladan vazduh jako nepovoljno deluje na kožu lica, neophodno je da u svoju dnevnu rutinu uključite preparate koji će vašu suvu kožu snabdeti neophodnim hranljivim materijama.

Nikel Hidratantna krema narandža

Negujte i kožu tela

Kada se leto završi, vaša koža može postati jako suva i nadražena, što je uglavnom posledica nedostatka vlage u vazduhu. Zbog toga je jako bitno pobrinuti se da vaša jesenja nega kože obuhvata i hranljiv puter za telo. On će potpuno ukloniti iritaciju kože i učiniti da ona bude hidrirana, nežna i meka.

Nikel ružin maslac

Manje pilinga

Kada je napolju hladnije, najbolje je da smanjite upotrebu proizvoda koji sadrže retinoide i glikolnu kiselinu. Naime, iako se pilingom uklanja veliki broj nečistoća i mrtvih ćelija sa lica, on zapravo može oštetiti kožu ukoliko se nanosi u velikoj meri. Vaša koža je naročito osetljiva u periodu kada se navikava na hladniji vazduh. Iz tog razloga je ne treba izlagati dodatnoj opasnosti; nanošenje pilinga jednom nedeljno je sasvim dovoljno za ovo doba godine.

Nežnije čišćenje lica

Tokom leta, vaše lice je prekomerno hidrirano i izloženo je raznim spoljašnjim uticajima koji doprinose njegovoj nečistoći. Shodno tome, sasvim je normalno da u letnjim mesecima koristite snažno sredstvo za čišćenje lica. Međutim, kada dođe jesen, vašem licu je neophodna hidratacija i nije mu potreban toliko “agresivan” tretman. Stoga, umesto jakih sredstava, koristite mleko za čišćenje lica koje će mu pružiti neophodnu nežnost i mekoću.

Nikel mleko za čišćenje lica sa narandžom

Ne zaboravite na usne

Deo vašeg lica koji je najviše izložen raznim spoljašnjim i unutrašnjim faktorima su upravo vaše usne. Kada temperatura padne, poslednje što želite jesu ispucale i oštećene usne. Stoga ne zaboravite na njih i neka vam balzam za usne uvek bude pri ruci.

Nikel balzam za usne

Razmazite svoju kožu ove jeseni i pobrinite se da uvek bude hidrirana. I naravno, dobro je pripremite za sledeće godišnje doba koje će doći za tren oka, a to je zima!

Pročitajte i… 7 beauty saveznika sa kakao maslacem

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment