Kupovina poklona dvogodišnjem detetu

Igračke i oprema Mama&me MamaMe

Vodič za poklon: Kupovina poklona dvogodišnjem detetu

Tražite savršenu igračku ili poklon za dvogodišnjaka? Imamo odlične vesti za vas! U ovom članku ćemo vam dati uvid u to kako se razvijaju deca sa dve godine i predložićemo naše omiljene proizvode za koje provereno znamo da će oduševiti vašeg mališana!

Decu ovog uzrasta je najlakše zabaviti uz igru i edukativne igračke. Od velike plišane igračke koja će rasti sa vašim detetom do kocki za slaganje i rančića za vrtić, ovde smo da vam predložimo najbolje poklone za dvogodišnje dečake i devojčice koje će sigurno voleti.

Elodie Details ranac

Kako bismo vam pomogli, prvo moramo da pređemo osnove:

  • Razvoj deteta od dve godine
  • Hemikalije koje treba izbegavati u dečjim igračkama
  • Najbolji pokloni za dvogodišnjake

Razvoj deteta

U ovom dobu mališani ne samo da šetaju – oni skaču iz avanture u avanturu. Sve od ljuljaške na igralištu do vaše oklagije je novo, uzbudljivo i nešto što može biti deo njihove maštovite igre.

Kupovina poklona dvogodišnjem detetu

Iako su iz dana u dan sve jači, dvogodišnji mališani i dalje moraju da rade na svojoj ravnoteži i veštinama koordinacije ruku i očiju, zbog čega su šareni tunel ili igračke koje se vuku ili guraju najbolji pokloni za njih.

Motoričke sposobnosti su presudne za fizički i kognitivni razvoj deteta. Učeći kako da kontrolišu svoje male ruke i telo, ono je u stanju da piše, crta, penje se, vozi bicikl itd. Takođe, tokom igre deca sama sebi dodeljuju jako uverljive uloge koje im pomažu u emocionalnom razvoju i izgradnji samopouzdanja.

Jako je bitno da vaše dete usavršava jezik. Ne, to ne znači da treba da ga upišete u školu brzog čitanja, jer deca treba da imaju bezbrižno i srećno detinjstvo. Čitajte im knjige!

Kupovina poklona

Čitajući knjige sa odraslom osobom ili samostalno, deca mogu da razviju i obogate svoj rečnik i samim tim će bolje razumeti boje, oblike, jezike, životinje, kulture itd. Ove priče podgrevaće znatiželju vašeg deteta i pomoći će mu da istinski razume šta okruženje može da mu ponudi.

Kada su igračke u pitanju, uvek biramo one koje su ekološki prihvatljive, održive i dugotrajne. Želimo igračke koje se mogu prosleđivati generacijama, a zatim preneti dalje prijateljima ili rođacima u potpuno novom stanju. I roditeljima i deci može biti neodoljivo da imaju gomile novih igračaka, zbog čega smo strateški odabrali one najbolje za koje znamo da deci nikada neće dosaditi.

Kupovina poklona

Hemikalije koje treba izbegavati u dečjim igračkama

Jako je bitno da koristimo, a potom i preporučujemo, samo proizvode koji su prošli test bezbednosti. To znači da se nabavka vrši od proverenih proizvođača, a spisak sastojaka je detaljno ispitan kako bismo bili sigurni da je proizvod izrađen bez ikakvih štetnih hemikalija.

Kada ne znate sastav igračke koju kupujete detetu, rizikujete da ga izložite potencijalno štetnim sastojcima kao što su BPA, BPS, ftalati, PVC, formaldehidi, olovo i drugi teški metali. Ovo je posebno zabrinjavajuće kada su u pitanju bebe i mala deca koja ove predmete neizbežno stavljaju u usta. Mnoge od ovih hemikalija povezane su sa raznim vrstama kancera, ženskom neplodnošću, gojaznošću, endokrinim poremećajima, problemima u ponašanju, pa čak i nepovratnim oštećenjima mozga.

Done by Deer igračke

Najbolji pokloni za dvogodišnjake

I konačno stižemo do najzanimljivijeg dela!

Bez obzira na to da li je u pitanju novogodišnji ili rođendanski poklon za dvogodišnjaka, evo nekoliko naših preporuka:

Elodie Details džak za kolica

Sa savremenim stilom i posebnom pažnjom na male, ali važne detalje, ovi ekskluzivni džakovi za kolica postali su favorit mnogim roditeljima koji pridaju značaj dizajnu. Savršen je za zimske dane kada je veoma važno da bude toplo i udobno.

Sophie tunel

Idealno za razvoj motoričkih sposobnosti i podsticanje svesti deteta!

Dete može da koristi ovaj tunel da puzi, sakriva se i ispriča mnogo priča zajedno sa svojim igračkama.

Atraktivni dizajn lepo se uklapa u dečiju sobu, trpezariju ili baštu.

Done by Deer pull along

Elphee je vrlo drag i mekan prijatelj. Simpatična slonica uvek je spremna za šetnju s vašim mališanima. Pomaže im i hrabri ih na prve samostalne korake. Sada na točkićima, Elphee vas može pratiti dok šetate. Elphee se može odvojiti od kolica i biti mališanov prijatelj za spavanje.

Done by Deer set kofera

Spakujte kofere i putujte u savanu sa vašim Deer safari prijateljima. Svetlo drvo u kombinaciji s grafičkim crno/belim konturama sa spoljne strane i malo iznenađenje unutra. Dva kofera se mogu staviti jedan u drugi.

Kofer možete naći u plavoj i roze boji.

Done by Deer kolica

Croco je srdačni krokodil i savršen partner za prve korake. Prijatelj koji ti pomaže da naučiš da hodaš, a možeš taman i da prošetaš svoje omiljene igračke.

Croco lagano ide preko površina zbog svojih gumenih točkova. Kočnice na zadnjim točkovima dodatno osiguravaju sigurnu vožnju, dok prednji točkovi funkcionišu i kao zaštitni branik. Drška se može podesiti u dva položaja.

Done by Deer Croco

Grli se sa Croco – super mekim i cool krokodilom. Croco je pravi i najbolji prijatelj koji je uvek tu da pruži zagrljaj.

Elodie Details ranac

Za moderne mališane i decu u predškolskom uzrastu koji su spremni za pokret. Savršeni za njihove prve male piknike ili za nošenje važnog medvedića do bakine kuće.

Pročitajte i… Vodič za poklon: Poklon za drugu bebu

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment