Sophie la girafe igračke

Igračke i oprema MamaMe

Svet igračaka: Od igre do pravilnog razvoja 

Sva deca vole igračke. Ako imate bilo kakvu sumnju u to, samo ih odvedite u prodavnicu igračaka i biće vam sve jasno. One su sastavni deo detinjstva i predstavljaju mnogo više od same zabave.

Veliki broj igračaka je osmišljen tako da deca kroz igru uče, razvijaju njihova čula i maštu i podstiče na interakciju sa drugom decom.

Verovatno vam je poznato da su igračke uglavnom kategorisane prema uzrastu. Igračke su postale prava nauka i sve to sa ciljem da naši mališani kroz igru razviju sposobnosti koje su u skladu sa njihovim trenutnim godinama.

 

Za uzrast od 0 do 6 meseci

Bebe vole da istražuju svet oko njih i da uče nove stvari. Igračke za bebe u ovom uzrastu će stimulisati čula, naročito čulo vida, sluha i dodira. One su kontrastnih boja, različitih tekstura, lako se drže i često stvaraju zvukove. Zvečke, podloge za igranje, glodalice, mekane igračke i igračke za spavanje su neke od najboljih igračaka za bebe u ovom uzrastu. Dok rastu, igračke im pomažu da istraže kako svet funkcioniše.

Svako mora imati Sophie la girafe. Ova najpoznatija svetska glodalica izrađena je od 100% prirodne gume, omiljena je igračka i glodalica u periodu izrastanja zubića već punih 60 godina. Sa svojim slatkim, nasmejanim licem i mekim gumenim telom, nije teško pretpostaviti zašto je tako popularna.

 

Za uzrast od 6 do 12 meseci

Bebe starosti 6 do 12 meseci počinju istraživati i komunicirati s ljudima i okolinom. Novi zubići traže tvrđe glodalice. Podloge za igranje često imaju mogućnost transformacije u tunele ili interaktivne “igraonice” za decu koja sede i počinju puzati.
Kocke su izvrsne za decu ovog uzrasta, a razmislite o gumenim i mekanim kockama koje mogu biti zdravija alternativa.

Igračke za vučenje stimulišu bebe na hodanje. Drvene slagalice su odlične, jer kroz slaganje figura i oblika uče kako se oblici podudaraju, ali i kako se svaki od njih zove. Potražite one s većim ručkama i koje imaju samo nekoliko delova. Veoma su zabavne plutajuće igračke za kupanje i mekane lopte šarenih boja. U celom razdoblju do kraja prve godine, zanimljive su gumene, plastične i platnene slikovnice.

Bebe vole oponašati, pa se rado igraju sa mekanim lutkama i plišanim životinjama, grle ih i hrane.  Birajte zdrave, eko materijale za dobrobit svog deteta.

 

Za uzrast od 12 do 36 meseci

Todlersi (uzrast od prve do treće godine) su puni energije, željni istraživanja. Deca u ovom uzrastu vole muzičke igračke, vole da “grade” pa obožavaju “građevinske” blokove i veće kocke za slaganje.  Kolica za bebe i igračke za vučenje u obliku životinje koju ćemo prošetati u parku, hraniti je i o njoj brinuti, razvijaju osećanje odgovornosti kod dece, a uz njih je i prohodavanje brže i lakše.

Sve ove igračke podstiču dečiju maštu i poboljšavaju njihove motoričke sposobnosti.
U ovom uzrastu slikovnice postaju malo složenije, većina njih su bez senzornih elemenata, sa slikama sa više likova na stranici i jednom rečenicom. Već se može ponuditi i prvi slikovni rečnik ili više njih sa različitom tematikom.

 

Naši mališani puno toga mogu naučiti kroz igru. Edukativne i zdrave igračke imaju puno benefita, jer na taj način se istovremeno povezujete sa njima, učite nove stvari i zabavljate se. A ako učenje učinite zabavnim za vaše dete, na taj način će se znanje duže zadržati u njihovim glavicama i oni će razviti pozitivan stav prema učenju uopšte.

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment

Comments (1)