Dom/Uređenje Mama&me MamaMe

Srce na zidu

“Napravite vlastite ukrase za zid i pričvrstite ih na zid jezičcima ili lepkom. Napravite vlastiti venac, ukrasite pakete, napravite svoj ukras za mobilni ili nekoliko hiljada drugih ideja o kojima niste ni razmišljali.”

Tajna je otkrivena, baš onda kada je magija bila potrebna, zato su voljeni dečji papirni prijatelji uspeli uz istinsku ljubav da se vinu do visina. 

Učiniti da nešto poznato na krilima mašte bude otkriveno, a da uz to ipak ne izgubi svoju nežnu stranu, veština je koju poseduju deca. 

Ljubav nam pomaže da poletimo. Isto tako ona nas održava i pridržava u visinama čiste sreće. Ljubav je srce. Srce je snaga.

Motiv srca neraskidivo je vezan za ljubav, i kao takav pogodan je da se i bez suviše reči objasni  šta u životu ona znači, šta donosi i koliko je silna, posebno kada je preko puta najvažniji sagovornik – vlastito dete.

U nekom uzrastu deca često veruju da mogu da lete. Možete ih videti kako sigurno rašire ruke poput krila i tada počinje njihov magični let. Nema te stvarnosti koja će u datom momentu učiniti da njihova krila otežaju. 

Ali, vremenom, kada se krila zaista umore, kada let iz mašte biva sve teži, kako se odraslo doba sve više približava i kada koraci na tlu stvarnosti postaju sve sigurniji,  važno je da znaju da je ljubav zauvek tu. Tada će i let iz mašte biti najnežnije sećanje.

Za DIY papirne ukrase za zid potrebni su:

Ukrasni papir, makaze, lepak za papir, konac i igla (ako papirna srca potpomažu let, kao što je ovde slučaj), malo strpljenja i malo mašte.

Budući da je neophodno da sva srca budu istih dimenzija i oblika, da bi ličila na srcoliki balon, može se na kartonu nacrtati i iseći polovina srca koja će poslužiti kao šema. 

Zatim, ukrasni papir treba saviti tako da uz pomoć šeme po kojoj crtate i nakon sečenja dobijete potpuno jednake strane srca. 

Za sledeći korak je neophodan lepak za papir, kako bi strane svaka dva naredna srca povezali i dobili jedinstveni papirni balon. Možete lepiti koliko god srca želite (što ih je više, balon će biti “bogatiji”). 

Na vama je da odlučite da li će srcoliki balon biti ukras na zidu, ukras iznad dečjeg kreveta ili vrteška iznad bebinog krevetića. Ovi baloni mogu da nose i poruke za voljene ljude, ili kao ovde neke drage drugare. 

Igrajte se i zabavite, ali nam obavezno i javite kako izgledaju vaši srcoliki baloni. 

Ovo je samo jedna od nekoliko hiljada drugih ideja kako drage @mrsmighetto papirne prijatelje možemo uneti i u naš dom.

Autor: Vanja Bjelica

Majka i supruga koja kroz fotografije evocira sećanje na detinjstvo i davne uspomene. Pomalo nespretno, ispisujem i Priču o nama. Fotografijom prikazujem deo svakodnevice, ali ono najlepše i najvrednije ipak čuvam samo za nas. Veliki ljubitelj pisane reči, ali i ćutolog, koji poseže za fotografijom u onom trenutku kada reči ne mogu da se izjednače sa emocijom.

Leave a Comment