Šest bezbednih načina da proslavite praznike

Mama&me MamaMe Porodica

Šest bezbednih načina da proslavite praznike

Praznični dani služe da provodimo vreme sa porodicom i prijateljima. Međutim, to što ne možemo fizički da se okupimo ne znači da moramo u potpunosti da izostavimo prazničnu atmosferu. Proslavite praznike (na distanci) uz naše porodične aktivnosti.

Idite na obilazak novogodišnjih lampica

Dozvolite mališanima da ostanu budni do kasno, obucite ih u najtoplije kaputiće i ponesite toplu čokoladu dok se šetkate po kraju i posmatrate dekoracije i lampice. Ukoliko je previše hladno – ili se najbolje dekoracije vide samo izdaleka – svi sedite u automobil i pustite neku prazničnu muziku.

Organizujte virtuelnu razmenu keksića

Ukoliko je vaša omiljena tradicija pečenje keksića u rerni sa najbližima, organizujte je i ove godine kao virtuelni događaj. Svi pecite keks (ali svako u svojoj kući) preko Zoom-a. Zatim svako od vas može da pošalje svoje keksiće drugoj osobi. Možete ih ostaviti ispred vrata, možete se naći na otvorenom da razmenite kutijice, a ako niste blizu, možete svojim najdražima poslati keksiće poštom.

Porodično volontirajte online za praznike

Kada dođu praznici, najvažnije je naučiti decu šta je radost davanja i poklanjanja. Pronađite neki online sajt ili grupu za volontiranje i odaberite opciju koja najviše odgovara uzrastu i interesovanjima vaše dece. Neke od aktivnosti mogu biti pisanje čestitke za stariju osobu koja nema nikoga ili pakovanje neophodnih namirnica za porodice kojima je to najpotrebnije.

Organizujte praznični lov na blago

Napravite listu stvari koje vaši najdraži moraju pronaći, sve ih pošaljite u potragu, a zatim osobu koja prva nađe sve predmete sa spiska nagradite poklonima.

Idite u kupovinu božićne jelke

Pronađite neko veliko mesto gde se prodaju božićne jelke i tamo idite sa svojom porodicom. Odaberite jednu lepu, svežu jelku, i usput napravite nove uspomene. Deci će biti jako zabavno, naročito uz keksiće i toplu čokoladu. Pre nego što pođete, naravno, informišite se o kovid merama i restrikcijama.

Pričajte sa Deda Mrazom putem video poziva

Fotografisanje u tržnom centru se najverovatnije ove godine neće organizovati, ali to ne znači da vaša deca ne mogu da dobiju posetu od Deda Mraza i saopšte mu svoje želje. Pronađite opciju koja vam najviše odgovara, pozovite Deda Mraza i ulepšajte mališanima praznike. Ako više volite da šaljete pisma, spremite olovke i papire i napišite pismo Deda Mrazu na tradicionalan način.

Pročitajte i… Praznični saveti: Ispunite svoj dom ljubavlju i toplinom

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment

Comments (2)