prelazak iz krevetića u krevet

Dom/Uređenje Igračke i oprema MamaMe

Prelazak iz krevetića u krevet – kako?

Kada dođe vreme za prelazak u „krevet za veliku decu“, shvatićete da stroga pravila ne postoje. Neki mališani će veoma teško podneti ovu promenu, dok će drugi jedva čekati. Ali čak i u najboljem slučaju, to je tranzicija koja zahteva malo planiranja i strpljenja. Sigurni smo da će vam ovi saveti biti od koristi kada dođe vreme za to.

Tajming

Ne postoji savršeno vreme ili savršen uzrast za prelazak iz krevetića u krevet. Većina roditelja razmišlja o ovoj tranziciji nakon 18 meseci starosti. Međutim, vreme biste trebali prilagoditi svojim uslovima i potrebama. Na primer, ako vaše dete uskoro dobija brata ili sestru, prolazi kroz neke druge promene ili je na neki način pod stresom, nema potrebe da žurite. Prelazak na krevet bi trebalo da bude sjajna avantura, a ne nešto frustrirajuće i iscrpljujuće.

Uključite svoje dete

Kada krenete u kupovinu kreveta za mališane, obavezno povedite i njih sa sobom kako biste im pomogli da vide o čemu je reč, da bolje razumeju šta se dešava i da i sami budu uključeni u ceo proces. Možda da i oni naprave izbor! Zatim, ako je moguće, stavite krevet na mesto gde je bio krevetac jer poznat osećaj će celu stvar učiniti puno lakšom.

Još jedna sjajna opcija! Ako ste u mogućnosti, nabavite krevetac koji može biti i krevet. Tranzicija će tada biti zaista blaga, a praktično je i dobro za vaš novčanik. Done by Deer krevetac se prilagođava potrebama i razvoju vašeg deteta i služiće vas sve do uzrasta todlera. Visina može da se podešava na niže i više, pa je pogodan za novorođenčad i aktivne bebe.

Neka to urade na svoj način

Iako će novi krevet u početku biti čudan i nepoznat vašem detetu, prelazak može postati lakši ako oni ga oni personalizuju. Neka odaberu sami posteljinu i drugare koji će dobiti svoje počasno mesto. Done by Deer pamučne i plišane igračke u obliku ljupkih životinja su odličan izbor jer će svaki krevet učiniti još privlačnijim. A deca će ih obožavati!

Lagani prelazak

Ako se vaše dete nerado prilagođava novim rutinama, neka prelazak bude spor i postepen. Na početku neka tamo samo imaju popodnevne dremke ili neka to bude mesto rezervisano za čitanje knjiga. Takođe, neka u prelasku učestvuje omiljeni prijatelj ili ćebence, sa kojima vaši mališani već spavaju. Kada počnete da uočavate da se osećaju već dovoljno udobno na novom krevetu, pokušajte da uvedete noćno spavanje.

Proslavite promenu!

Stavite svom detetu do znanja da ste ponosni na njih zbog ovog važnog koraka. Neka se osećaju dobro što su položili ovaj ispit i konačno prešli u “krevet za veliku decu”.

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment