novopečene mame i putovanja

MamaMe Putovanja

Novopečene mame i putovanja

Na prvi pogled, putovanje sa novorođenom bebom može se činiti teškim, ali, ako malo bolje razmislite, uopšte ne mora biti tako.

Ako ste već unapred odlučili šta da spakujete, koje sedište da rezervišete i šta da obučete oslobodićete se velike količine stresa pred putovanje.

Saveti za dojenje na aerodromu

Ponekad ćete morati da dojite bebu dok prolazite kroz sigurnosnu proveru. U ostalim situacijama možete imati malo više privatnosti i minimalno ometanje pri dojenju. Evo naših saveta za dojenje na aerodromu:

Potražite mesta koja su pogodna za dojenje

U zavisnosti od dužine vašeg boravka na aerodromu ili od toga koliko ranije treba da dođete na aerodrom pre ukrcavanja na let, bilo bi poželjno da pronađete mesto na kome možete dojiti bebu bez ikakvih ometanja. Na takvom mestu ćete imati pristup udobnijim stolicama ili potencijalno sobi posvećenoj dojenju i prostoru za presvlačenje bebe pre ukrcavanja.

Saveti za dojenje u avionu

Rezervišite mesto unapred

Vaše sedište je najbolje mesto za hranjenje bebe u avionu. U zavisnosti od toga kako ste navikli da dojite bebu, rezervišite sedište do prolaza ili do prozora. Ako vam je privatnost najpreča, sedište do prozora je savršeno jer vam omogućava da okrenete leđa drugim putnicima i privučete bebu k sebi. Kao dodatni bonus, imaćete i pogodan naslon na koji ćete moći da naslonite ruku. Ako vam privatnost nije prioritet, sedište do prolaza će vam pružiti više prostora za laktove i slobodu da ustanete i hodate unaokolo.

Dojenje tokom uzletanja i sletanja

Promena pritiska u kabini tokom leta može prouzrokovati bol u ušima. Da biste izjednačili pritisak u ušima vaše bebe, dojite je tokom poletanja i sletanja i u bilo kom trenutku kada primetite da se pritisak povećava. Ali ako vaša beba može da prespava sve promene, nemojte je buditi.

Hidrirajte se

Morate ostati dobro hidrirani tokom dojenja, ali posebno tokom leta, jer pritisak u kabini može učiniti da se osećate poprilično dehidrirano. Pijte što više tečnosti da biste imali dovoljne količine mleka tokom putovanja.

Najbolja odeća za dojenje

Želeli biste da obučete udobnu, opuštenu kombinaciju za let. Nošenje grudnjaka za dojenje je dobra ideja jer vam omogućava da dojite i prekrivate grudi bez izlaganja u kabini. V-izrez je takođe dobar izbor jer se lako povlači i navlači. Ako želite da obučete haljinu, izaberite onu koja se lako otkopčava za lakši pristup.

Šta poneti sa sobom

Dojenje u avionu zapravo može olakšati putovanje jer vam neće trebati nikakve boce. U isto vreme, želećete da spakujete neku dodatnu opremu. Ako putujete sa nekim drugim, možete da ih stavite u pretinac, ali ako letite sami najbolje je da opremu držite ispod sedišta.

Evo šta treba poneti:

  • Set za negu: prekrivač, balzam za bradavice, silikonske kese za odlaganje
  • Pamučne pelene
  • Jastuk za dojenje
  • Dodatne pelene (vaša beba može zahtevati dodatnu udobnost)
  • Vlažne maramice
  • Rezervna odeća za vas i za vašu bebu
  • Rezervna torba (za čuvanje već nošene odeće i iskorišćenih pelena)

Pamučne pelene

Done by Deer set od dve muslin pelene u prelepim pastelnim bojama i dezenima. Savršene su kada mama i tata menjaju pelene ili kada je vreme za hranjenje. Praktične, mekane, udobne i bezbedne… Ove višenamenske pelene možete koristiti na toliko načina! I pouzdan su partner na putovanjima.

Torbe

Moderno i funkcionalno – ovo je mnogo više od torbe za pelene. Sa svojim luksuznim izgledom, verujemo da ćete je koristiti u svim prilikama. Pogodna za vaše mališane, ali i za vas. Pametne karakteristike olakšavaju organizaciju svih neophodnih stvarčica kada ste van kuće.

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment