MamaMe Porodica

Najbolji božićni filmovi za porodične filmske noći

Božićni filmovi za decu odličan su način da započnete prazničnu euforiju.

Ovo je doba za pravljenje veelike količine kokica! Ne postoji bolji način da se pripremite za praznike od ušuškavanja na kauču sa voljenim osobama dok se najbolji božićni filmovi vrte na ekranu. Na kraju krajeva, ovo je savršen način da se opustite i zabavite. Dobre vesti: Planiranje nezaboravne filmske večeri je lako tokom najradosnijeg doba godine, jer deca mogu da izaberu toliko sjajnih božićnih filmova!

Od starih dobrih klasika do modernih žanrova, za vas su tu najbolji božićni filmovi u kojima može da uživa cela porodica.

Skrudž (1951)

Možete odgledati bilo koji istoimeni film, ali ova crno-bela verzija nalazi se na vrhu liste kritičara kada su u pitanju najbolji božićni filmovi. Kada deca odgledaju priču o Čarlsu Dikensu naučiće nezaboravnu lekciju o prazničnom duhu.

Trajanje: 1h i 26 minuta

Sunđer Bobov Božić! (2012)

Ako želite malo moderniji film, Sunđer Bobov Božić će sigurno oduševiti vašu decu. Plankton, neprijatelj gospodina Krabe, zaklinje se da će ostvariti svoju božićnu želju – dobijanje tajnog recepta za Kebinu pljeskavicu – tako što će sve građane pretvoriti u zlikovce uz pomoć posebne voćne torte.

Trajanje: 47 minuta

Božić Čarlija Brauna (1965)

Praznici ne mogu da počnu bez filma o Čarliju Braunu. Snupi i ostatak družine naučiće vašu decu šta je pravi značaj Božića, a usput ćete se svi dobro nasmejati.

Trajanje: 25 minuta

Čudo u 34. ulici (1947)

Možda jedan od najvećih klasika, ovaj izvanredni film će ubediti čak i najskeptičniju decu da je Deda Mraz stvaran. Pustite film i gledajte kako se magija dešava pred vašim očima.

Trajanje: 1h i 35 minuta

Alvin i veverice: Božić sa vevericama (2005)

Alvin, Sajmon i Teodor će pevati svoje omiljene praznične pesme, a vaša deca će možda zapevati sa njima.

Trajanje: 1h i 28 minuta

Vilenjak (2003)

Vil Ferel krade svačija srca u ulozi Badija, slučajnog vilenjaka sa Severnog pola, koji se našao u Njujorku prilikom urnebesnog pokušaja da pronađe svog pravog oca. Vaša porodica će uživati u njegovim avanturama.

Trajanje: 1 sat i 37 minuta

Božićna priča (1983)

U ovom dečjem klasiku, koji se odvija davne 1940. godine, dečačić po imenu Ralfi pokušava da ubedi roditelje da mu kupe savršen božićni poklon.

Trajanje: 1h i 34 minuta

Deda Mraz (1994)

Ko bi rekao da će božićne avanture Tima Alena postati ovoliko popularne u prazničnoj sezoni? U prvom delu božićne filmske trilogije, Alen neočekivano zauzima Deda Mrazovo mesto.

Trajanje: 1 sat i 37 minuta

Rudolf, irvas crvenog nosa (1964)

Ovaj simpatični dečji film o Deda Mrazovom najpoznatijem irvasu jedan je od najgledanijih božićnih filmova u prazničnoj sezoni.

Trajanje: 47 minuta

Sam u kući (1990)

Zar nije svako dete želelo da bude osmogodišnji Kevin Mekalister nakon što je pogledalo ovaj višegodišnji filmski favorit?

Nakon što je slučajno ostao kod kuće umesto da ode na porodični božićni odmor, Kevin mora da brani svoj dom od provalnika i tu (naravno) nastaju velike zbrke. Skidamo kapu, ovo je jedan od najboljih dečjih božićnih filmova.

Trajanje: 1 sat i 43 minuta

Najluđi Božić (1989)

Nadamo se da će vaša deca uživati u gledanju otkačene porodice Grisvold isto kao i vi kada ste bili njihovih godina. Ovaj smešni film za decu sjajan je uvod u niz istoimenih filmova.

Trajanje: 1 sat i 37 minuta

Život je divan (1946)

Postoji razlog zašto porodice godinama unazad imaju ovaj božićni klasik na svojoj listi – to je dirljiv i sentimentalan film, baš kao i sama sezona praznika.

Trajanje: 2 sata i 10 minuta

Sneško Belić po imenu Frosti (1969)

Svima omiljeni sneško Frosti oživljava u ovom očaravajućem crtanom filmu. Štaviše, cela porodica će zapevati uz klasičnu božićnu pesmu.

Trajanje: 25 minuta

Božić sa porodicom lutaka (1987)

Od Freglsa, preko žabe Kermit do gospođice Pigi, ova družina će vam garantovano izmamiti osmeh na lice.

Trajanje: 47 minuta

Mikijev ‘Bio jednom jedan Božić’ (1999)

Ne bi bilo najsrećnije doba godine bez božićnog filma o Mikiju Mausu. Ovaj Diznijev film ima tri dela: Dar mudraca, Pačje priče i Veoma otkačen Božić.

Trajanje: 1 sat i 6 minuta

Beli Božić (1954)

U ovom vrhunskom božićnom klasiku glume poznati holivudski glumci Bing Krozbi, Deni Kej i Rouzmeri Kluni, koji izvode božićnu predstavu u ruralnom Vermontu. Ovaj film je savršen izbor da svoju decu upoznate sa zlatnom erom mjuzikla, kao i sa njegovim najpoznatijim zvezdama.

Trajanje: 2 sata

Kako je Grinč ukrao Božić (2000)

Iako ste originalnu animiranu verziju verovatno gledali kao dete, vaša deca će obožavati novu verziju filma u kojem glumi legendarni Džim Keri. Ozloglašeni Grinč pokušava da uništi Božić tako što se prerušava u Deda Mraza i krade sve poklone, jelke i prazničnu hranu u Huvilu. On je zao, zelen i nimalo ne voli božićne praznike. Da li će ova priča dobiti neočekivani preokret? U svakom slučaju, sa autorom kao što je dr Sus nikada ne možete napraviti pogrešan izbor.

Trajanje: 1 sat i 44 minuta

Noćna mora pred Božić (1993)

Smešten u svet u kojem svaki praznik ima svoju specijalnu zemlju, ovaj film govori o pogrešnoj strasti Džeka Skelingtona, obožavanog kralja grada Noći veštica, koji nadgleda stvaranje svih jezivih zadovoljstava, strahova i iznenađenja koje ovaj praznik tradicionalno izvozi u stvarni svet. Nakon što mu je dosadila ta rutina, Džek pronalazi novi smisao u životu kada slučajno nabasa na ulaz u Božićgrad i istog trenutka postaje fasciniran jarkim bojama, igračkama, ukrasima i toplinom koju tamo otkriva. Opsednut idejom da preuzme Božić pod svoju kontrolu, po povratku kući angažuje svoje podanike da mu pomognu da zameni Deda Mraza i napravi novu i poboljšanu verziju ovog praznika. Neće proći mnogo pre nego što Džek shvati da čak i najbolji planovi koje jedan kostur može da smisli, mogu poći naopako.

Trajanje: 1 sat i 16 minuta

Kasperov ukleti Božić (2000)

Dobri duh Kasper mora da uplaši barem jednu osobu pre Božića, inače će biti u velikom problemu sa kraljem duhova.

Trajanje: 1 sat i 24 minuta

Mikijev čarobni Božić: Zatrpani snegom u kući Mikija Mausa (2001)

Nikada nije dovoljno božićnih filmova o Mikiju Mausu. Ovoga puta, Patak Dača ne može da pronađe svoj praznični duh, pa kada Miki i njegovi prijatelji budu zatrpani snegom, priređuju zabavu u njegovoj kući kako bi širili božićnu euforiju.

Trajanje: 1 sat i 5 minuta

Pročitajte i… Kako proslaviti praznike sa bakom i dekom tokom pandemije?

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment