MamaMe Me, mama

Me, mama: Ko je, ko je… Tijana Prica?

Uspešna i mlada mama prepoznatljivog lica. Hajde da zajedno malo bolje upoznamo srpsku voditeljku, Tijanu Pricu.

Ko je Tijana Prica?

Tijana Prica je novinar i voditelj emisije Premijera Vikend Specijal na TV Pinku, a Tijana Pecić je mama dva dečaka i Bojanova supruga. Tokom dana, Tijana se bavi kućnim poslovima, a uveče je, nakon uspavljivanje Koste i Rastka, spremna za romantičnu večeru i šetnju. Uvek se trudim da ugodim drugima i sebi i da na kraju dana nasmejana i umorna odem u krevet.

Reci nam malo više o svojoj porodici.

Bojan i ja gradimo emotivni odnos već punih 13 godina. Tokom veze smo jedno drugo oblikovali baš onako kako smo želeli. Iz harmonične veze koja je trajala jednu deceniju, ušli smo u brak spremni na izazove koje taj papir sa sobom nosi. Nedugo nakon ceremonije venčanja, ostala sam u drugom stanju i tada mi je upravo on bio najveća podrška.

Ni tada, kao ni nakon što je na svet došao Kosta, a onda i Rastko, nismo izgubili te male dnevne rituale, te neke sitnice koje čine naš dan posebnim. Naša porodica uživa u kratkim putovanjima, u ispijanju kafe na suncu (to važi za nas velike :)), u dugim šetnjama i vremenu provedenom u prirodi. Nismo kućni tipovi i imali smo tu sreću da su se našim navikama lako prilagodili i naši sinovi koji nas svakodnevno čine neizmerno srećnima.

Svaki posao zahteva odgovornost, ali to posebno dolazi do izražaja kada si javna ličnost. Kako ti balansiraš između majčinstva i profesionalnog života?

Moram priznati da nije ni malo lako biti istovremeno koncentrisan na posao, kućne poslove i majčinstvo, pogotovo što se od javne ličnosti negde očekuje da joj se na licu ne vidi da je neispavana, umorna ili možda zabrinuta. Međutim, ja imam veliku podršku supruga i roditelja koji se trude da mi pomognu koliko mogu da ja mogu nesmetano da radim uživo emisiju i da odlazim na posao sigurna da će kod kuće sve biti u najboljem redu.

Poslu sam se vratila odmah nakon tri meseca od porođaja i uspela da dojim Kostu nesmetano, a da opet nedeljom ponudim gledaocima dobru zabavu. Sada, kada sam mama dva dečaka, takođe ću se maksimalno potruditi da dobro izbalansiram poslovne obaveze i one koje imam kod kuće.

Omiljeno porodično mesto u Beogradu?

Jao ima ih više! Volimo da prošetamo od Vračara pa sve do Kalemegdana, to je neka naša omiljena putanja. Tokom šetnje, rado popijemo dobru kafu u Njegoševoj i ručamo u Knez Mihajlovoj u omiljenom restoranu ispod kišobrana. Volimo da boravimo i na Košutnjaku gde neretko napravimo piknik, a dobro se osećamo i kada odlučimo da pobegnemo iz grada na Avalu. Beograd na vodi i sama promenada za šetnju su savršeni u letnjem periodu, tamo se osećam kao na moru. Beograd zaista odgovara svim ukusima, ukoliko ste pokretni i volite da boravite napolju.

Prilikom odabira dečijih stvari, čemu pridaješ najveći značaj?

Prednost uvek dajem prirodnim materijalima, a kvalitet mi je, posebno u slučaju dečijih stvari, uvek bitniji od dizajna, Tokom Kostinog odrastanja, većinu stvari, aksesoara i pribora za jelo sam pronašla upravo u PurityBox-u. Sada će sve to naslediti i mlađi brat što dovoljno govori o izdržljivosti i dugotrajnosti ovih proizvoda.

Kada si mama dečaka (odnedavno dva dečaka :)), prvo pravilo glasi?

Smiri se, zvaću tatu! 🙂 Ja sam dosta popustljiva i nežna prema Kosti i Rastku, pa tata mora često da priskače u pomoć. 

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment