materijali

MamaMe Me, mama

Mama je tu da bira samo najbolje za tebe!

Svaki dan nam je poseban. Svaki dan volimo na novi i lepši način, zašto? Zašto sto osećamo da treba da ga iskoristimo onako kako nam je volja i kako nam osećaj nalaže.

Dan je odlučio da bude pospan, malo mrzovoljan, plahovit i hladan, ništa zato, budi mi bez brige, naše su boje za ovaj dan odlučile da nas osveže, razneže i u tome treba da uživamo, kao što samo mi znamo.

Miris jesenjeg vetra dodirnuo nam je posteljinu, jastuci su kao oblaci, a kapica se trudi da ostane na mestu, jer baš joj se danas negde strašno žuri.

Unutra smo, a prirodu osećamo svuda oko nas. Naša je ona ljubav i inspiracija, još kad bi i šapat lišća koje pod nogama nežno pevuši, kad bi bar i taj zvuk mogli ovde da dodirnemo.

Možemo, ti znaš da možemo, a ja znam i kako, samo prozor krišom da otvorimo, pustimo ga da se pridruži u našoj svežoj jesenjoj igri. Igraju se boje, presipaju, pretaču, spajaju i razdvajaju, zemljane su i prijaju.

Našu dugu sami stvaramo, nisu samo noći za sanjarenje stvorene. Sanjati možeš kad god poželiš. Dugo te nisam pitala koja ti je boja od svih naših boja najmilija. Greška je moja, dok ti u svom kutku leškariš, sve oko tebe nežno te miluje. Umeš, baš umeš da uživaš.

Umeš, baš umeš da uživaš.

Zavaravaš trag svoje naklonosti određenoj boji, jer te privlače teksture, dodirom svojim osećaš ih čistije od toga da treba da ih imenuješ. Naše su, tako ćemo ih zauvek i zvati. Sve naše, voljene boje jednog neobično pospanog dana.

A kada smo već kod tekstura, mama je tu da bira samo najbolje za tebe. Dar da prepoznam šta je zaista dobro za nas stekla sam vremenom, lutajući i tragajući za najboljem… Pored estetike i funkcionalnosti, na prvom mestu stavljam materijale.

Materijale od kojih su sačinjene sve te stvari koje nas okružuju, sve to što je i više od običnih plišanih igračaka, jastuka, mekanih pokrivača… To su naši detalji bez kojih ne umemo, njima udišemo život i oživljavamo ih maštom nama znanom.

Jasno je da ću prilikom odabira istih, čitati etiketu sa pidžame ili jorganske navlake, ali ja obraćam pažnju i na tvoje igračke… Na sav tekstil koji nas tako lepo pokriva, nežno grli, greje i, ako zatreba, skriva… Ovih dana čuvaće te i društvo ti praviti Unicorn James, pouzdan prijatelj i uvek pri ruci za avanturu.

Ja biram to što je napravljen od prirodnih pamučnih vlakana i to što ima na sebi lako uklopivu paletu boja. Tako mirne i pastelne boje prijaju oku, a u društvu sa posteljinom prave savršenu harmoniju.

Mališani, pak, uvek posežu za takvim igračkama jer su poput pravih malih drugara. Sa rukicama za lakše povezivanje i razmenjivanje emocija. Toliko jako koliko ga grliš, daješ mi do znanja da sam uspela u nameri da ti darujem samo najbolje.

Našu dugu sami stvaramo, nisu samo noći za sanjarenje stvorene. Sanjati možeš kad god poželiš.

Sa velikom pažnjom je sve birano za tebe, za nas, za naše dane provedene u tvojoj sobi. Baš tamo gde nam je najprijatnije, najudobnije, i najmirisnije. Tamo gde se smenjuju godišnja doba, izgovaraju nove reči i sanjaju veliki snovi.

Dok nekada, pokriveni jorganom preko glave, bežimo od straha, osećamo sve te mekane pamučne note, shvatamo koliko smo zapravo snažni u svoj toj nežnosti.

Mama jednog dečaka koji je njen svet pretvorio u veliko igralište, a prostor mašte oplemenio najlepšim bojama. Dane ispunjavamo smehom i ljubavlju, a fotografijom beležimo ono što stvaramo.

Leave a Comment