Mama&me MamaMe Porodica

Kako podstaći dete da bude nezavisno od samog rođenja

Način na koji razgovarate sa bebom, sloboda koju joj dajete da istražuje, igračke koje joj nudite – sve to oblikuje način na koji ona vidi svet i svoje mesto u njemu.

Postoje vrlo jednostavne stvari koje možete učiniti već sada kako biste pomogli bebi da izraste u nezavisno, fokusirano dete.

PODSTIČITE SLOBODU KRETANJA

Davanje bebi dovoljno vremena i prostora za slobodno kretanje omogućava joj da razvije neophodne veštine. Takođe šalje poruku da je svet sigurno i fascinantno mesto za istraživanje.

Slobodno kretanje za novorođenče jednostavno znači da ga nakratko spustite na mekani pokrivač, umesto da ga uvek nosite u naručju ili stavljate u krevetac.

Vreme na podu omogućava mu da vizuelno istraži prostor, čak i ako se još uvek ne može samostalno kretati. Takođe šalje poruku da je na sigurnom čak i kada ga ne držite.

Kako beba raste i uči da hoda, pokušajte da imate barem jednu prostoriju u kući koja je potpuno zaštićena. Na taj način se može kretati i istraživati bez potrebe da je prekidate ili ometate.

Sloboda kretanja takođe znači da ne stavljate bebu u neprirodne položaje. Na primer, treba sačekati da deca sama odluče kada žele da sede. Slično tome, bebu ne treba stavljati u dubak, već treba sačekati da nauči samostalno da hoda.

Ovo može izgledati kao nebitna stvar, ali dopuštanje bebi da otkrije kako da se samostalno kreće je jako dobro za čitav proces.

ELODIE DETAILS KINDNESS CAT PODLOGA ZA IGRANJE

Elodie Details podloga za igranje je sigurna i udobna, pa samim tim primerena je za decu od samog rođenja pa na dalje.

Ušuškava i štiti pomoću lagane pene. Podloga za igranje je dvostrana i sjajno će se uklopiti u svaki prostor u kući. 

DONE BY DEER SLEEPY FRIENDS OKRUGLA PODLOGA ZA IGRANJE, SIVO

Mekana podloga za igranje sa sleepy prijateljima je idealna za vreme igranja i odlična je podloga za aktivne gimnastike za mališane.

RAZGOVARAJTE SA DETETOM

Nikada nije prerano da razgovarate sa bebom o tome šta se dešava u njenom okruženju i počnete da joj nudite izbor. Na primer, obratite joj se pre nego što krenete ka njoj. Možda da kažete nešto poput: „Sada idemo da promenimo pelenu“ ili „Hajde da vidimo da li želiš malo mleka.“

Ponudite bebi jednostavan izbor, čak i ako ona još uvek ne može da odgovori. Možete pitati: „Da li želiš da te pridržim?“ Zatim zastanite i sačekajte odgovor. Vaša beba se može suptilno nasmejati ili lagano posegnuti za vama.

Koristite detaljne opise kada govorite o svetu oko sebe. Opisujte bebi šta vidite i šta vas okružuje kada izađete u šetnju.

Rana komunikacija je jako bitna kako biste kasnije uspostavili komunikaciju punu poštovanja sa svojim detetom. To pokazuje vašoj bebi da je poštujete kao autonomnu osobu. Ovo je sjajna prilika da uđete u rutinu dok je još mala i pomoći će pri uspostavljanju zdravog odnosa između vas kako bude rasla.

SVE TREBA DA BUDE NA DOHVAT RUKE

Možete urediti bebinu sobu tako da podstaknete nezavisnost od samog početka. Postavite niske police koje sadrže samo nekoliko jednostavnih i lepih igračaka.

Čak i ako beba još nije prohodala, niska polica sa pažljivo odabranim igračkama omogućava joj da se osvrne po sobi i vidi zanimljive stvari. Na kraju će početi da poseže za njima ili će pokušati da se kotrlja ili puzi do polica kako bi istražila šta se nalazi na njima.

Kada se novorođenče igra na pokrivaču, možete staviti nekoliko igračaka oko njega tako da potencijalno može posegnuti za jednom ako želi.

To mu daje mogućnost da samostalno izabere sa čim se želi igrati, umesto da mu samo dodate zvečku ili glodalicu kada ga to možda uopšte ne zanima.

ELODIE DETAILS SANDY MAZILICA

Ovo je mazilica koja će postati omiljena igračka vašim mališanima i njihova ljubav na prvi pogled. Može istovremeno biti mekana igračka i toplo ćebence, sa mnogo preslatkih detalja.

DONE BY DEER MUZIČKA IGRAČKA ZA MAŽENJE ELPHEE, SIVO

Dopustite da srdačni Elphee uspava vaše mališane ili da ih zabavljaju za vreme presvlačenja.

SOPHIE LA GIRAFE 2 KOCKE/2 LOPTE

Prvo pakovanje u kome su lopte i kocke pakovane zajedno. Idealne su za stimulaciju stiska! 

Stimulišu razvoj čula dodira, motoričkih aktivnosti… Beba otkriva na svakoj kocki i loptama različite reljefne oblike dragih životinja.

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment