uređenje dečije sobe

Dom/Uređenje MamaMe

Kako kreirati prostor za igru u manjim stanovima?

Ako ste prilično ograničeni sa prostorom u svom domu, došli ste na pravo mesto.

Živeti u stanu je sve popularniji trend, što znači da moramo pametnije razmišljati o tome kako da iskoristimo raspoloživi prostor u svom domu. Mlade porodice se sve češće odlučuju za stanove i za život u gradu, pa tako veći prostor koji nudi kuća i dvorište polako zamenjujemo kreativnim idejama kako bismo stvorili adekvatno mesto za igru u stanu. Bez obzira da li imate celu sobu na raspolaganju ili ste primorani da igru smestite u prostoriju koja već ima svoju namenu, pravila su prilično ista.

Iskoristite zidove

Pod je dragoceni prostor i baš zato je važno da što bolje iskoristimo zidove. Dobra vest je da su mogućnosti beskrajne!

Police po meri

Razmislite o ugradnim policama. Da, to jeste investicija, ali na duže staze je veoma pametna odluka. Izaberite dizajn koji odgovara opštem osećaju i stilu vašeg doma, jer to ne možete menjati kad god želite. Police će biti savršen dom svim tim igračkama, knjigama i ostalim sitnicama i pomoći će vam da soba uvek izgleda organizovano i uredno.

Zidne police

Ako niste baš spremni ili trenutno niste u mogućnosti da uradite police po meri, uvek se možete odlučiti za regularne police koje se mogu pričvrstiti za zid i postaviti tako da im i dete može lako pristupiti. Imaju potpuno istu svrhu kao i ugradne police, a to je da u mali prostor lako unose red.

Umestnost na zidu

Naravno, uvek se i sami možete poigrati sa bojama, pa tako okrečiti zid u sobi u neku nijansu koja će otvoriti prostor ili čak nacrtati nešto ako imate talenta. Ali ako ne mislite da ste dovoljno dorasli tom zadatku, uvek se možete osloniti na tapete.

Takođe, postoje i razni dodaci koji se kače na zid, poput ovih sjajnih Pixi polica u koje možete staviti razne sitnice, pa čak i biljke. I tu su neizostavni stikeri, kao i merači visina koji ne zahtevaju prostor, a mališani će ih obožavati.  

Pogledajte police, stikere i tapete OVDE.

Zona za igranje

Kada na raspolaganju imate ograničen prostor, veoma je važno da unapred razmišljate kako će se soba koristiti. Razmislite i o preferencijama vašeg deteta i kako igra može biti najudobnija.

Tepisi i podloge

Dekorativni tepisi i podloge za igranje su odlično rešenje jer ćete tako jasno definisati prostor koji je predviđen za igru. Dvostrane Elodie Details podloge mogu biti baš to što tražite. Oba lica imaju neodoljive dezene, pa kada poželite da unesete malo promene u dečiji enterijer, dovoljno je samo da je okrenete. Pored toga, ove podloge su napravljene od mekanih i bezbednih materijala. A dizajn je takav da ih slobodno možete koristiti i u drugim prostorijama u kući.

Rastemo zajedno!

Praktičnost, ušteda novca i prostora, odgovornost prema našoj planeti – da li postoji nešto što obuhvata sve to? Da! House od Elodie je pažljivo osmišljeni upcycle projekat koji može imati tri namene: Baby Gym, Snuggle kućica i Stalak za odeću.

Savršen izbor kada želite da kupujete manje, a da vaši mališani imaju sve što im je potrebno. Ovi sjajni proizvodi prate rast i razvoj vašeg deteta i definitivno je najbolja dugoročna investicija za sve roditelje koji ne žele da svoj životni prostor „zatrpaju“ stvarima koje mališani brzo prerastu.

Nameštaj kao osnova

Nameštaj u sobi je svakako nešto što ćemo prvo uneti i što najviše zauzima prostor. Ovde ćemo vam rado preporučiti isto što i prethodnom poglavlju – uvek birajte one komade nameštaja koji mogu „rasti“ zajedno sa vašom decom.

Krevetac

Done by Deer krevetac se prilagođava potrebama i razvoju vašeg deteta i služiće vas sve do uzrasta todlera. Visina može da se podešava na niže i više, pa je pogodan za novorođenčad i aktivne bebe.

Prednja ograda se može ukloniti i zameniti sa Done by Deer zaštitnom daskom za krevetac i tako ćete dobiti udoban krevet za todlere ili sofu na kojoj ćete uživati sa svojim detetom.

Komoda

Funkcionalan prostor za presvlačenje je ključan u prvim danima sa bebom, jer je to mesto gde ćete provoditi dosta vremena. Done by Deer komoda sa dodatkom za presvlačenje je savršen partner u ovim trenucima.

Dodajte nekoliko praktičnih kutija i korpi za odlaganje u ove zgodne pregrade i sve će imati svoje mesto. Kada se pelene prerastu, samo skinite dodatak, a komodu ispunite igračkama, knjigama i drugim omiljenim stvarčicama.

Dajte sobi lični pečat

Primarna svrha dečije sobe i prostora za igru je da probudi njihovu maštu i da ih drži okupiranim i zaniteresovanim. Nekoliko razigranih dekorativnih elemenata će vam pomoći da „oživite“ sobu. Razmislite o tome šta će vizuelno najviše odgovarati prostoru koji imate na raspolaganju.

Najbolji drugari

Igra nikako nije moguća ako u nju nisu uključeni najbolji prijatelji. U PurityBox širokom asortimanu plišanih i pamučnih igračaka, kao i nežnih mazilica lako ćete pronaći drugara koji savršeno odgovara karakteru vašeg deteta.

Dom za igračke

Savršen dekorativni element svakom dečijem enterijeru su korpe za odlaganje.

One su idealan dom za igračke, olakšavaju bolju organizovanost i red, a neodoljivi dezeni će vam omogućiti da sobi date lični pečat.

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment

Comments (1)