dečiji šešir

Igračke i oprema MamaMe

Kako da zadržimo šeširiće na glavicama?

Ne, lepak nije odgovor, mada ponekad deluje da je to jedino rešenje. 🙂

Neka deca su jednostavno rođena tako da vole da nose kape, šešire, maske, pa čak i tijare. 🙂 Drugi, pak, imaju neku vrstu nevidljivog alarma u glavici koji ih upozorava da je vreme za kapu, pa počinju da negoduju i pre nego što počnete da im stavljate na glavu. Ako ste roditelj deteta iz druge grupe, onda će vam naredni redovi biti sigurno od koristi. 

Kape su izuzetno važne zimi zbog hladnoće, ali i topliji meseci takođe zahtevaju od nas da zaštitimo njihove glavice od jakih sunčevih zraka. Upravo zato smo i pomislili da je sad pravo vreme da malo porazgovaramo o tome i damo vam poneki koristan savet, jer znamo koliko frustrirajuće može biti njihovo odbijanje da nas poslušaju ili uporno skidanje svega što im stavimo na glavu.  

Izaberite pravi stil za svoje dete

Ako postoji životinja ili boja koju vaši mališani obožavaju, eto prilike da to iskoristite na pametan način. Izaberite šeširić koji odgovara njihovom karakteru i interesovanjima. Elodie Details šeširići vam upravo to i omogućavaju. Predivni dezeni, nežni tonovi, slatki citati, a neki imaju čak i uši. 

Počnite što ranije

Bez obzira u kojem godišnjem dobu su rođeni, počnite sa nošenjem šešira i kapa što ranije. Oni koji od malih nogu na to nauče, verovatno će bez mnogo pobune nositi šešire kasnije u detinjstvu. 

Budite uporni + dosledni

Ne prihvatajte “ne” kao odgovor – recite im da uvek moraju nositi šešire kad izlaze napolje. Ako ga skinu, uvek ga vratite na glavu i uvedite pravilo: “nema šešira, nema igre”. Koliko god da zvuči strogo, u pitanju je njihovo zdravlje i važno je da to shvate. Na kraju će ih stvarno zavoliti ili prosto naviknuti.

Budite dobar uzor

Znate li za one momente kad ponavljaju naše reči ili nas imitiraju po kući? Da, oni znaju biti veoma dosetljivi i veoma brzo uče stvari. Dakle, kada izlazite napolje, stavite i vi šešir. Uzor mogu biti i drugi članovi porodice. zamolite baku i deku da takođe stave šešir kada ih čuvaju na otvorenom ili stariju braću i sestre. 

Neka bude zabavno

Stavite njihov šešir na svoju glavu, a vaš na njihov. Stavite ga naopačke. Stavite njihove gaće na svoju glavu i pitajte ih: “Da li ti se dopada moj šešir?” To će ih silno zabaviti i onda će vam reći da to nije kapa/šešir. tada ih zamolite da pronađete u kući pravi šešir. Neka sve bude igra i neka povežu nošenje šešira sa dobrim stvarima. Na primer, šešir je znak da se ide u park. Ili možda u šetnju pored reke sa sladoledom. Shvatiće tada da se baš super stvari dešavaju kad se nosi kapa. 

“Prevarite” ih na staromodan način

Jednostavno iskoristite priliku da im stavite šešir dok se igraju ili dok je njihova pažnja u potpunosti usmerena na nešto drugo. Možete probati i onu staru igru: Možeš li izdržati da nosiš šešir dok izbrojim do 30. Biće jako srećni što su postigli neki uspeh da će i zaboraviti da skinu šešir posle. 

Uverite se da im dobro paše

Prilikom odabira šeširića, posebno vodite računa o veličini. Uvek izmerite njihovu glavu pre kupovine kako biste bili sigurni da će im odgovarati. Preveliki može ometati vid, a premali će skliznuti sa glave. I nama odraslima je neugodno da nosimo neodgovarajuće stvari. Zato nije čudno ako šešir koji im ne odgovara stalno skidaju. Takođe, repić i druge frizurice mogu biti problem kod šešira. Postarajte se da frizura bude u skladu sa nošenjem kapa i šešira kako im ne bi bilo neprijatno. 

Uključite i njih u izbor

U zavisnosti od uzrasta, prilikom kupovine uključite i njih. Neka oni odaberu ono što im se dopada. Tako će se osećati kao bitan faktor, a posle će i hteti da nose šešir da bi pokazali kako su baš oni dobro izabrali. Takođe, kada birate stajling za šetnju ili neku svečaniju priliku, pustite ih da i to izaberu u potpunosti ili delimično sami, uključujući i šešir koji ide uz kombinaciju. 

Podešivači za vrat

Ne samo da omogućavaju da šeširi stoje pravilno i da se podesi veličina, već podešivači koji idu na podbradak otežavaju skidanje. Naravno, vodite računa da budu fino pričvršćeni, ali opet ne previše da ih ne bi stezalo. 

Elodie Details šeširi

Elodie Details šeširi za sunce su izrađeni od 100% Oeko-Tex sertifikovanog pamuka koji savršeno prijanja na njihove glavice.

Obod kod vrata je duži zarad dodatne zaštite. Sa njihovim brojnim mogućnostima možete podesiti veličinu i stil koji vama odgovara. Jedan šeširić za sunce – milion stilskih mogućnosti!

Izaberite omiljeni dezen OVDE

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment