Kako proslaviti praznike sa bakom i dekom tokom pandemije?

MamaMe Porodica

Kako proslaviti praznike sa bakom i dekom tokom pandemije?

Za mnoge od nas, velika okupljanja za praznike uz božićne filmove ne dolaze u obzir ove godine. Ali ostati u kontaktu i slaviti sa porodicom je i dalje moguće… Treba vam samo malo kreativnosti, fleksibilnosti i planiranja.

Izađite napolje

Ukoliko vaša porodica živi blizu vas, postoji bezbedan način da provedete vreme zajedno, a to je da se okupite napolju u malom broju. Možda će vas vremenske prilike sprečiti u tome, ali sigurno će vam pomoći ćebad, topli napici i slojevito oblačenje. Ukoliko vam ne zvuči privlačno da praznični ručak organizujete napolju, idite zajedno u šetnju ili na planinarenje, a zatim se kasnije u toku dana sastanite na ručku preko Zoom-a.

Organizujte virtuelnu večeru

Zoom večera nikada neće zameniti iskustvo koje pruža uživo okupljanje, ali ako se dodatno potrudite, svi ćete imati utisak kao da ste zajedno. Ukoliko vam bake i deke žive blizu, probajte da spremite malo više hrane i da njima ranije u toku dana ponesete jedan deo kako biste jeli istu hranu. Možete čak i slično dekorisati i postaviti stolove kako biste se osećali kao da ste zajedno. Plus, možete se svi lepo i svečano obući kako biste postigli pravu prazničnu atmosferu!

Kuvajte zajedno za praznike

Pomozite svojim mališanima da spreme posebno jelo za praznike sa bakom i dekom. Unapred pitajte baku za spisak sastojaka kako biste sve imali pri ruci, a zatim postavite tablet u kuhinji i gledajte kako baka uči vaše mališane kako da naprave njenu čuvenu pitu sa jabukama.

Podelite magiju prazničnih filmova

Neka vaši mališani putem video poziva pričaju sa bakom i dekom dok gledate praznične filmove, ili koristite program koji može sinhronizovati vaše ekrane i takođe omogućiti razgovor.

Otvarajte poklone putem video poziva

Pomozite deci da smisle neke lepe poklone za baku i deku, a zatim se dodatno potrudite da ih lepo upakujete i pošaljete poštom. (Ne zaboravite i čestitku!) Zamolite baku i deku da urade isto, a zatim organizujte video poziv kako biste mogli zajedno da otvarate poklone.

Pročitajte i… Šest bezbednih načina da proslavite praznike

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment

Comments (1)