enterijer za bebu

MamaMe Me, mama

Imaćemo bebu, najlepšu na svetu!

Bilo da ste u onoj grupi roditelja koji opremaju i biraju detalje mjesecima prije nego što beba stigne na ovaj svijet, ili ste oni koji sve rade u poslednji momenat, priznaćete da nije tako lako pronaći lijepe, kvalitetne stvari koje su praktične i koje mogu olakšati svakodnevnicu novopečenim roditeljima. 

Pošto smo novi roditelji koji se nikad ranije nisu susretali sa bilo čim vezanim za bebe, možete samo pretpostaviti koliko smo ovih dana u haosu. Ne znamo na koju stranu da se okrenemo i od čega da počnemo. Ali smo ipak “probili led” i krenuli, pa hajmo reći, od početka. 

Prvo smo se bacili u potragu, čitanje i proučavanje kakav krevetac bi nam bio najfunkciolaniji i kakav dušek najbolji. Pronašli smo divan drveni krevet, koji nije bojen, sa dnom koje se može podesiti u više nivoa i sa stranicama koje se mogu skinuti. Iako deluje potpuno bezazleno, boje na krevecu i dušeci mogu imati svašta sumnjivo u svom sastavu, zato budite posebno pažljivi prilikom kupovine. 

Druga stavka na našoj listi: prostor. Iako imamo odvojenu manju sobu koju bismo mogli preurediti u dječiju, odlučili smo se da bebi kutak prvih mjeseci bude u našoj spavaćoj sobi. Tu smo ograničeni prostorom pa smo, nakon što smo smjestili krevetac, započeli potragu za komodom na kojoj ćemo moći presvlačiti bebana i u kojoj ćemo držati njegove stvari. 

Paleta boja se nekako nametnula sama. Pored sive, krem, bijele i boje drveta koje nam preovladavaju u cijelom enterijeru u kući, mint i petrolej su se savršeno uklopile u naš mali bebi kutak.

Done by Deer podloga za presvlačenje, pored toga što nam dimenzijama, bojom i dezenom odgovara, urađena je od impregniranog pamuka koji je vodootporan i na dodir je tako predivna. 

Kako bi nam sve bilo pri ruci u toku kupanja i presvlačenja, izabrali smo Done by Deer korpu. Takođe odlična kada vam treba malo prostora za odlaganje gratis. Ono što je mene posebno oduševilo je to što ima dva lica, pa kada nam ovaj dezenirani dosadi, a ja odlučim da budem malo kreativna, samo ću je okrenuti na jednobojnu stranu i voilà – naš kutak dobija nov, osvježeni izgled. 

Na zid iznad komode i dijela za presvlačenje smo fiksirali police i čiviluk u obliku oblačića koje smo sami izradili i tako smo dobili još mjesta za odložiti stvarčice. Prostora nikad dosta, verujem da je to mnogim roditeljima jasno, a da će nama tek postati. 

I za prve fotografije smo spremni. Predivne muslin tufnaste pelene za povijanje su na dohvat ruke smotane u korpici, dnevna kombinacija odjeće i detalja čeka na ofingeru, a Sophie kartice su tu da uspomene postanu još slađe. 

Kako smo ograničeni prostorom, pokušali sam sve zidove maksimalno iskoristiti. Pored krevetića smo napravili kutak sa stvarčicama za spavanje – pidžamicama, igračkama, pelenama i, kad dođe vrijeme, omiljenim slikovnicama. Raffi nam se tu savršeno uklopio i jedva čekam da postane bebanova omiljena zvečka. 

Ako imate sličan problem kao ja i želite iskoristiti sav prostor kojim raspolažete, preporučujem vam da nabavite elemente koji su multifunkcionalni i praktični – komodu sa par ladica i dijelom sa policama, police na zidovima i par čiviluka, krevetac ispod kojeg ćete moći ostaviti krupnije stvari, korpe i kutije za pelene koje će kasnije služiti za igračke, podlogu za presvlačenje koja nije fiksirana već je možete po potrebi i skloniti i drugo.

Eto! Uz malo truda, par zanimljivih ideja i preslatkih stvačica, prebrodili smo prve korake i dobili savršeno utočište za tu malu glavicu koja će nam pomjeriti svjetove. 

Verovatno ću do tog trenutka praviti neke izmjene, dodati još koji slatki detalj, a možda i potpuno promjeniti postavku. Nikad se ne zna, čujem da hormoni prave čuda. 

U svakom slučaju, nastaviće se… 😉

Apsolvent stomatologije koji se već duže vrijeme bavi online marketingom, home decor-om i dizajniranjem i proizvodnjom detalja za dom. Veliki ljubitelj životinja, a uskoro i mama jednog bebana.

Leave a Comment

Comments (2)