šator

Dom/Uređenje MamaMe

Igra + dekoracija: Svako dete mora imati svoj šator!

Svoje dane trenutno najviše provodimo u svom domu. Naša bezbednost, ali i bezbednost svih ljudi oko nas, bi trebalo da nam svima bude prioritet. Mi ostajemo kod kuće, a zajedno sa vama želimo da to vreme bude iskorišćeno na najbolji mogući način. 

Uz malo kreativnosti, slobodno vreme će biti produktivnije, a osećaj ispunjenosti će učiniti da budemo raspoloženiji i da lakše preguramo dane koji su pred nama. 

Evo jednog jednostavnog načina za pravljenje šatora u kući koje mališani naprosto obožavaju:

Potrebno je: 

  • 4 drvena štapa
  • 4 drvene daščice
  • 4 metra lanenog platna
  • deblje platno za podlogu
  • pištolj sa vrelim lepkom
  • tanji kanap

Korak 1:

Počnite tako što ćete napraviti bazu za šator. Položite platno na pod i formirajte kvadrat od daščica. Obavezno postavite ivice tako da se dodiruju, a ne da se preklapaju.

Korak 2:

Pištoljem zalepite daščice i prekrijte ih lanenim platnom.

Korak 3:

Kada ste sve lepo namestili, primetićete da u uglovima postoje četiri mala ’džepa’ u koje šete staviti štapove koji će biti osnova za šator.

Korak 4:

Nakon toga, ukrstite štapove tako da se preklapaju na vrhu.

Korak 5:

Uzmite kanap i što čvršće zavežite štapove pri vrhu. Ako ne planirate da pomerate šator, prvo sve zalepite vrućim lepkom, a zatom obmotajte kanapom.

Korak 6:

“Stubove” prekrijte platnom, ostavljajući otvor sa prednje strane.

Korak 7:

Osigurajte tkaninu pri vrhu. Možete je zalepiti, a možete je i ručno zašiti.

Korak 8:

Na kraju, zadenite tkaninu ispod osnove šatora kako bi izravnali ivice. 

Voila! Šator je spreman za igranje!

A za neverovatne fotografije, dekorišite šator sa svećicama, udobnim jastucima i mekanim igračkama. Pogledajte kako to rade neke super kreativne mame!

Izvor: collectivegen.com

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment