školske torbe

Igračke i oprema MamaMe

Back to school: Sve što treba da znate prilikom izbora školske torbe!

Leto polako odmiče, a 1. septembar je sve bliži… 

Vreme je za povratak u školske klupe!

Nakon uzbudljivog perioda gde se dečiji dan svodi na igru, brčkanje u vodi i druženje, sledi povratak u učionice koji sa sobom nosi višečasovno sedenje u klupama, organizovanje dnevnih obaveza, domaće zadatke… U narednom periodu, pored školske torbe, ta mala leđa će morati da podnesu mnogo tereta, zato se postarajmo da im maksimalno olakšamo.

Većina dece školskog uzrasta (naročito đaci prvaci) nemaju još uvek dovoljno zrele i razvijene mišiće sa kojima, pored sopstvenog tela, treba da ponesu i nekoliko kilograma školskog pribora i knjiga. 

Teške torbe koje nose đaci svih uzrasta znaju veoma opteretiti kičmu mališana, što kao za posledicu može dati brojne probleme i deformitete kičmenog stuba i stopala.  

Zato obavezno povedite računa o težini prazne školske torbe. Uvek je dobro da se odlučite za kvalitet, jer jednu torbu dete može nositi nekoliko razreda, samo prilikom kupovine budite dodatno oprezni i obratite pažnju na materijal i druge specifikacije đačke torbe. 

Naš izbor su Jeune Premier školske torbe, namenjene deci do 12 godina. Ovaj belgijski brend za cilj ima da stvori nešto što će biti privlačno mališanima, ali da istovremeno ponudi i kvalitet koji će zadovoljiti očekivanja roditelja. 

Koliko treba da bude teška školska torba?

Stručnjaci kažu da dete sme nositi oko 10-15% tereta u odnosu na svoju telesnu težinu. Na primer, dete koje ima 20 kilograma, ne sme nositi torbu koja je teža od 2-3 kilograma. Savet roditeljima je da, pre nego što pošalju dete u školu, stave njihovu torbu na vagu i izmere težinu tereta koje nose.

Školska torba u proseku je teška od 4,5 do 6,5 kilograma i ova težina se tokom godina ne menja drastično, ali ako uporedimo jednog đaka prvaka i osmaka, jasno je kome će to teže pasti. 

Prilikom kupovine, vodite svoje mališane sa sobom kako biste izabrali model koji odgovara njihovoj konstituciji. Proverite težinu prazne torbe i vodite računa o veličini i težini pribora, knjiga, pernice i ostalih sitnica koje nose u torbi, posebno ako imate decu nižeg uzrasta. Olakšajte im teret tako što ćete izabrati laganije sveske i naučiti ih da spakuju samo ono što im za taj dan treba, a da suvišne stvari izbace iz torbe. 

Za uzrast od 6 do 9 godina, Jeune Premier je kreirao divne It Midi torbe čija težina iznosi 1 kg.

Nešto laganija opcija mogu biti rančevi neodoljivog dizajna koji su teški 750 g. 

Detalji koji život znače

Rizik za razvoj deformiteta kičmenog stuba kod dece može uzrokovati preteška ili loše spakovana školska torba, nošenje školske torbe na jednom ramenu ili u jednoj ruci, fizička neaktivnost, neadekvatno sedenje na stolici i slično. 

Ako se vaš đak žali na bolove u ramenima, zamor ili glavobolje, uočavate da nije baš koncentrisan i da slabo prati nastavu, obratite pažnju na njegovo sedenje, držanje, način nošenja torbe… Motivišite ih da bolje organizuju svoju školsku torbu, da pravilnije sede i da se bave nekom fizičkom aktivnošću. 

Prilikom kupovine školske torbe posebno obratite pažnju na detalje poput toga da na leđnoj strani postoji ojačanje, da naramenice budu široke i mekane kako se ne bi usecale u ramena, da materijal bude kvalitetan, ali lagan, da bude odgovarajuće veličine, tako da dno ne ide ispod struka, a gornji deo ne ide iznad linije ramena, da ima više pregrada za bolju organizaciju knjiga i pribora i slično. 

Torba It Maxi, sa originalnim Jeune Premier dizajnom, ima savršen oblik kako bi lepo spakovali svoj školski pribor i sve neophodne stvarčice. Ima dva fino odvojena velika odeljka, unutrašnji džep sa rajsferšlusom i prednji džep.

Torba se otvara u jednom pokretu sa potpuno novim i brzim kopčama. Napravljena od visokokvalitetnog 360D poliestera, što je čini otpornom na vodu i prljavštinu. Podesivi pozadinski kaiševi i ergonomski stražnji panel pružaju jedinstvenu udobnost, a unutrašnjost torbe sadrži originalnu Jeune Premier postavu koja se lako čisti i vodootporna je.

Jeune Premier torbe otporne na vodu i prljavštinu.

Kako pravilno spakovati školske torbe?

Ako sveske i knjige nisu pravilno spakovane, to može poremetiti ravnotežu deteta, a može dovesti i do pada pri naglom podizanju ili skidanju torbe. Na poleđini torbe treba pakovati veće knjige i sveske, a one lakše i manje slagati napred. Takođe, ranac treba nositi na oba ramena. 

Jeune Premier rančevi, sa harmonika sistemom koji se otvara, imaju glavni odeljak i prednji džep sa organizatorom za vaš telefon i ključeve. Glavni odeljak sadrži pregradu za laptop, 3 velika odeljka za knjige i fascikle, dodatni džep sa rajsferšlusom i dva unutrašnja držača za boce. Njegove brojne mogućnosti vam omogućavaju da savršeno rasporedite sadržinu torbe. Osim toga, veoma su lagani i funkcionalni. 

Dodatni pribor, blok za crtanje ili opremu za fizičko, mališani ne nose svaki dan, pa samim tim ne treba kupovati veću torbu zbog toga. To uvek mogu poneti u dodatnoj kesi. A za pribor, tu su ove predivne pernice koje imaju veliki odeljak i male pregrade kako biste lepo organizovali svoje olovke i markere. 

Neodoljivi modeli i dizajn

Naravno, kvalitet torbi je na prvom mestu, jer bezbednost i sigurnost naših mališana nema cenu. Ipak, ne možemo zapostaviti ni estetski deo, jer je to karakteristika kojoj deca poklanjaju najviše pažnje.

I mi želimo da oni sa uživanjem nose svoje školske torbe i da sa zadovoljstvom organizuju svoj pribor i knjige. Oni žele biti glavne face u školskom dvorištu i imati kul torbu za kojom se svi okreću. Upravo zato, Jeune Premier je izbor mnogih školaraca!   

Za prave sanjare, tu je Unicorn gold dizajn. Za one koji rado neguju sportski duh, Sports Jock je pravi izbor. Cherry Pompon pristaje svakoj šmizli, a Lion Head svakom kralju igrališta. Ne brinite, oni vrlo dobro znaju šta hoće! 🙂

A posle škole?

Ne smemo zaboraviti na više namenske City torbe koje možete nositi na kupanje ili u šetnju gradom. Ova torba ima dva kaišića pozadi i ručku za nošenje u ruci, kao i veliki odeljak i unutrašnji džep za čuvanje telefona i ključeva.

Tu je i preslatka Jeune Premier Mini kolekcija! Ovi sjajni koferi pogodni su za predškolski uzrast, ali i za sve ostale prilike poput onih kada želite da prenoćite kod prijatelja.

Ovaj prostrani kofer se može nositi ručno ili preko ramena pomoću podesivog kaiša. Ima veliki odeljak i unutrašnji džep sa rajsferšlusom i lako se otvara i zatvara sa dva XL rajsferšlusa. Toliko praktičan, da će ga možda i mama pozajmiti nekad. 🙂

Sve Jeune Premier torbe i rančeve pogledajte OVDE.

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment