letnja trudnoća

MamaMe Trudnoća i porođaj

5 razloga zašto je dobro biti u drugom stanju tokom leta

Leto je u punom jeku i sjajno je vreme za… biti u drugom stanju! Stvarno? Da, tako je! Hajde zajedno da vidimo koje su to prednosti letnje trudnoće.

Na otvorenom

Naravno, u početku će vam ovo zvučati kao veoma loša ideja, jer leti zna biti previše vruće svima, a kako li je tek sa stomakom?! Ali ako odredite vreme za aktivnosti na otvorenom i maksimalizujete hlad, ovo može biti jedna od najvećih prednosti. Razmislite o jutarnjim i večernjim šetnjama kada je prijatno i kada sunce nije previše jako. Ako se odlučite za izležavanje na otvorenom, ne zaboravite da je suncobran vaš najbolji prijatelj, kao i odgovarajući proizvodi sa zaštitinim faktorom. Takođe, ako ste u prilici da odete na neki kraći ili duži put u prirodu, to će vam omogućiti da iskusite sav potencijal i lepotu letnjeg doba.

Voda

Bazen, more, jezero, reka… Iskoristite letnji period da uživate u osećaju bestežinskog stanja koje nam pruža plutanje u vodi. Ništa lepše od uranjanja u vodu tokom toplog dana! Možda i neka joga pored jezera?! Ako nemate pristup ovakvim mestima, potrudite se da nabavite neki bazen za svoje dvorište. Malo truda, a toliko prednosti za vas!

Japanke i lagana odeća

Ko još voli previše usku i toplu odeću, slojeve i skidanje i oblačenje koje traje čitavu večnost?! E pa leti to ne moramo da radimo! Lagane i lepršave haljine, papučice, sandale… Toliko jednostavno, a lepo i adekvatno. Naročito kada si u drugom stanju! 🙂

Sezonska hrana

Sveže lubenice, breskve, trešnje, borovnice… Zreo paradajz, kukuruz, krastavac… Leto zaista ima najbolju ponudu osvežavajućih (i često domaćih) proizvoda koji nam omogućavaju da se jednostavno hranimo zdravo i osećamo dobro. Takođe, sladoled! Mmmm… Možeš kupiti, ali i napraviti domaći sladoled sa omiljenim sastojcima i voćem.

Letnji mokteli

Ne, nije slovna greška. U pitanju su bezalkoholni kokteli. To što ste trudni, ne znači da ne možete uživati u svim tim sjajnim letnjim napicima. Plus, tako ostaješ osvežena i hidrirana. Inspiracija je bezgranična, samo proguglaj i pronađi ukus koji tebi najviše prija.

Jesmo li nešto zaboravili? Da li imaš iskustva sa letnjom trudnoćom i da li bi nešto dodala na spisak?

Pouzdani saveti, preporuke za bezbedne, inovativne i trendi brendove visokog kvaliteta. Naši čitaoci su moderni, urbani, modno i ekološki osvešćeni roditelji koji prate trendove, prefinjenog ukusa, daju prednost organskim i prirodnijim brendovima visokog kvaliteta i dobrog dizajna.

Leave a Comment

Comments (2)

  1. Prva trudnoca mi je bila prava letnja. Porodila sam se u septembru, tako da sam mesece najveceg stomaka imala za vreme leta. Prava milina. Isla sam i na more. Plivanje sa stomakom, pravo uzivanje. Puno voca i povrca, setnje, ma savrseno. Druga stvar, mala beba tokom zime, svakako nema potrebe za preteranim izlascima napolje. Na prolece beba vec velika, sedi u kolicima. Ojacala, izgradjen imunitet. Opet uvodite lagano cvrstu hranu, dolazi sezonsko voce i povrce. Ako se kockice poklope i druga trudnoca bih volela da bude takva.

    1. Hvala puno što ste podelili sa nama svoje iskustvo. 🙂 Slažemo se sa vama u potpunosti. 🙂